Cultura programa el concert de l'Orquestra de cambra de l'Empordà “desCONCERTO”

L'actuació tindrà lloc dissabte que ve, 14 de maig, a partir de les 20 hores en el Centre Cultural Mario Monreal
Imagen 1
 
La delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt programa el concert de l'Orquestra de cambra de l'Empordà “desCONCERTO” que tindrà lloc dissabte que ve 14 de maig, a partir de les 20 hores, en el Centre Cultural Mario Monreal.

Jordi Purtí i l'Orquestra de cambra del Empordà pretén amb “desCONCERTO” acostar l'espectador a la música clàssica mitjançant la imaginació i el somriure. I ho fan endinsant-se en la música clàssica a través d'una experiència única, híbrida, fruit de l'encreuament impossible del ritme i l'expressivitat del teatre gestual amb la delicadesa dels autors clàssics. Tot comença quan s'alça el teló i els músics, enxampats per sorpresa, esperen l'arribada del Director d'orquestra. Un a un es presenten tocant una versió d'un clàssic de Mozart, però adaptant-ho a les característiques musicals de diferents països i continents. Sota aquesta temàtica van alternant les dues propostes: el repertori de partitura original i un repertori a partir de l'original amb variacions i improvisacions.

En el concert hi haurà una història d'amor i desamor, una lluita de virtuosisme, les quatre estacions de Vivaldi abreujades, una persecució musical i gestual, la platea que assaja, la venjança del Director a través d'un comandament. Situacions plenes de música, teatre gestual i humor. Un concert teatral dirigit, pensat i adequat per a tots els públics, en un espectacle recomanable tant als amants de la música com als quals creuen que desconeixen els clàssics. Una invitació a deixar-se seduir per 13 músics-actors que interpreten un repertori musical imprescindible.

L'orquestra de cambra dirigida per Carles Coll interpretarà temes com: “Vals de l’Emperador” de Johann Strauss, “La màquina d’escriure” de Leroy Anderson, “West Side Story” de Leonard Bernstein, “Meditació” (òpera Thais) de Jules Massenet, “4 Estacions” d'Antonio Vivaldi, “Peer Gynt” de Edvard Grieg, “Guillem Tell” de Gioachino Rossini. I està formada per Naeon Kim, primer conciertino; Nacho Lezcano, segon concertino; Natalia Klymyshyn, primer violí; Cecília Burguera, primer violí; David Sanmartí, principal segon violins; Tamara Caño, segon violí; Sergi Ruíz, segon violí, Queralt Garcia, violoncel principal; Carles Coll Bardés, vilolonchelo; Tigran Yeritsyan, principal violins; Mónica Cruzata, viola; Dmitry Yaroslavtsev, principal contrabaixos; i els arranjaments musicals són a càrrec de Carles Coll Costa, Naeon Kim, i David Sanmartí.