Cultura presenta el llibre “Sónnica y Acteón. Una tragedia griega” d'Albert Forment

El saguntí Albert Forment ha presentat el seu llibre al Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt

​​

El llibre “Sónnica i Acteón. Una tragedia griega” s'ha presentat en el saló d'actes del Centre Cultural Mario Monreal, situat en el carrer Roma 9 de Sagunt.

L’obra, que va ser representada a Sagunt a Escena, comença amb dos imperis en lluita. Una orgullosa ciutat, Zacyntho, habitada per celtibers i grecs i aliada de la República Romana, és a punt de ser atacada pels exèrcits del cartaginès Aníbal, l'última esperança de llibertat dels pobles mediterranis davant l'opressió dels patricis esclavistes romans. A ella arriba un mercenari grec, Acteón, un heroi sagnant de passat fosc i tenebroses accions per a enrolar-se en les falanges de Zacyntho.

Mentrestant, Sónnica, la cortesana grega, intel·ligent, sensual i culta, domina amb les seues prostitutes els meandres del poder i els diners. Una nit rep a Acteón en la seua hisenda i sorgeix una passió brutal, condemnada com tota la ciutat i els seus fascinants Mentrestant, Sónnica, la cortesana grega, intel·ligent, sensual i culta, domina amb les seues prostitutes els meandres del poder i els diners. Una nit rep a Acteón en la seua hisenda i sorgeix una passió brutal, condemnada com tota la ciutat i els seus fascinants habitants: el sarcàstic filòsof Eufòbias, el fanàtic sacerdot Therón, el sensible escultor Eroción, la jove esclava Ranto, l'assenyada matrona Aglaia i punts altres. Tots ells estan sentenciats a morir en holocaust, devorats per la implacable lògica assassina que ha posat en marxa Acteón.

Han intervingut a l’acte, a més de l’autor Albert Forment, l’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, el director del Festival Sagunt a Escena, Han intervingut a l’acte, a més de l’autor Albert Forment, l’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, el director del Festival Sagunt a Escena, Juan Vicente Luciano, la directora de la representació de l’obra, Amparo Vayá i el president de Passió per Sagunt, José Antonio Pablos.

“És un privilegi per a nosaltres comptar amb una persona com Albert Forment, que és sens dubte un dels intel·lectuals més sòlids que hi ha en la nostra ciutat”, ha declarat Quico Fernández. “Crec que aquest és l'inici d'una col·laboració que espere que es mantinga durant els anys, i que puguem dotar a este festival del prestigi que ha de tenir un referent internacional”, ha afegit el primer edil".