Cultura prepara el XIII Festival de Tango de Sagunt en el Centre Cultural Mario Monreal

“La idea és que el Festival de Tango de Sagunt es consolide de nou i continuar amb el projecte any rere any”, ha assenyalat el regidor de Cultura
Els coordinadors del festival a Sagunt amb el regidor de Cultura, José Manuel Tarazona, a la presentació de la programació del festival front als mitjans.
 
El Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt acull, després de quatre anys sense realitzar-se, el Festival de Tango de Sagunt, organitzat per la delegació de Cultura. En la seua edició número tretze, el Festival s'estendrà al llarg del divendres 20 i el dissabte 21. Tots els actes seran gratuïts excepte l'espectacle final, que tindrà un preu de 7 euros i unirà música, veu i ball.
 
Este matí s'ha realitzat la presentació de la programació del Festival davant els mitjans, on el regidor delegat de Cultura, José Manuel Tarazona, ha estat acompanyat de Ximo Ginés i Miguel Álvarez, coordinadors del Festival a Sagunt. Tarazona ha destacat que "el festival no incorpora només ball, sinó també activitats complementàries que permeten conèixer millor aquest ball popular argentí, amb el que també s'impulsa la cultura". A més, ha expressat el seu desig que el Festival “es consolide de nou i que any rere any es continue amb el projecte”, idea que comparteixen els coordinadors. De la mateixa manera, Tarazona ha volgut recordar que "és una iniciativa que s'ha recuperat que tenia un acolliment important entre el públic aficionat al tango" i ha volgut "convidar a tots els interessats a participar i gaudir de les activitats del festival, el programa del qual és molt complet i integrat"
 
El divendres 20 a les 19.30h es realitzarà l'acte de presentació del Festival, amb el seu director, Horaci “Tato” Rébora. A continuació, s'inaugurarà l'exposició sobre el cantant, compositor i actor de cinema Carlos Gardel, dissenyada per Miguel Mateos. En ella els assistents podran contemplar panells amb fotografies antigues que reflecteixen la vida tant professional com a personal de Gardel. Després, a les 20.00h, es projecta “Pichuco”, un documental sobre l'obra de Aníbal Troilo que va guanyar el Premi Còndor al millor documental.
 
 
 
El dissabte 21, comença la sessió amb una classe gratuïta de tango-dansa per a principiants a càrrec dels ballarins Clara Silveira i David Samaniego. La parella, que conforma la companyia “Tango Estimat”, va estudiar amb grans mestres com Verónica Palacios, Lluna Palacios Omar Quiroga i Jorge Pahl.
 
Finalment, a les 20.00h arriba el colofó del festival amb un espectacle on Silveira i Samaniego ballaran al ritme de la música del trio Buenos Aires Hora Tango, format per Serafín Rubens (contrabaix), Orlando Dibello (bandoneón) i Roque Martínez Ríos (piano). El grup, que ha realitzat espectacles a Espanya, Portugal, Itàlia i Alemanya, recorre amb el seu espectacle diferents èpoques del tango, des dels seus inicis fins a l'actualitat. A més, per a posar veu al número, compten amb la presència de Cacho Soler, cantant convidat habitual Buenos Aires Hora Tango, que posseeix una de les expressions més depurades i definides dels cantants de tango residents a Espanya amb una influència notable de Roberto Goyechene.
 
Aquest espectacle de la vesprada del dissabte té una durada de 80 minuts i un preu de 7 euros. Les entrades es poden comprar de manera anticipada en instaticket.es, en el telèfon 902 444 300 o en taquilla una hora abans de l'actuació.
 

Mor Vicente Vayá Pla, fill adoptiu de Sagunt

28 de setembre 2023

L'Ajuntament de Sagunt ha decretat tres dies de dol. A més, les banderes dels edificis públics municipals onejaran a mitja asta. La capella ardent estarà instal·lada demà, 29 de setembre, en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Sagunt de 10.30 a 15.30 hores