Continua avant el procés obert amb el Projecte MUS (Mapatges Urbans Sagunt)

El departament de Participació Ciutadana es reuneix amb les àrees municipals implicades per analitzar les accions realitzades i estudiar de noves
 


El departament de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Sagunt està  duent a terme una revisió del projecte de mapatges urbans iniciat l’any passat. S’estan mantenint distintes reunions amb les àrees implicades en este procés i recentment s’estigué analitzant amb els tècnics de Manteniment i els de la SAG, les accions realitzades i les possibilitats d’emprendre de noves. 

L’actual regidora de Participació Ciutadana, María Giménez, i l’anterior responsable de l’àrea, Pablo Abelleira, transmeteren als tècnics i al regidor de Manteniment, Pepe Gil, “la il·lusió mostrada pels veïns i veïnes durant el procés participatiu d’identificació de necessitats emprant la ferramenta del mapatge urbà”. 

Abelleira explicà com “la ciutadania va participar d’una manera constructiva i positiva en les activitats impulsades pel Projecte MUS. Els veïns i veïnes detectaren, a banda de necessitats, les accions positives realitzades per l’ajuntament, com per exemple la millora de la peatonalització del carrer Sant Francesc a Sagunt, o la ràpida intervenció en l’avinguda del Maestrat al Port de Sagunt”.

 
El producte resultant d’este procediment és un llibre que recull totes les demandes i peticions que feren els veïns i veïnes. La regidora comentà que “el llibre MUS és una ferramenta útil i pionera, i ha de servir per a facilitar la comunicació entre les institucions i la ciutadania a l’hora de detectar necessitats al nostre poble”. 

Al voltant de dos milions d’euros es reservaren en els primers pressupostos participatius de la ciutat per emprendre les accions demandades per la ciutadania durant el Pla Integral de Participació Ciutadana, segons expliquen des de la delegació. 

Actualment s’està treballant en el disseny d’un logo que servirà per assenyalar les obres impulsades pel veïnat de la nostra ciutat. En les pròximes setmanes es concretaran reunions amb els col·lectius del municipi per tal d’explicar-los l’estat actual del procés.