El calendari per a l'escolarització en primària, ESO i batxiller per al curs 2023-24 ja està publicat

El procés d'admissió és el primer tràmit que ha de fer-se per a la matriculació escolar

Ja s'ha publicat oficialment el calendari per a l'escolarització dels i les alumnes de Sagunt per al curs 2023-24. El primer tràmit que ha de realitzar-se per a la matriculació en Educació Primària, ESO i Batxillerat és el procés d'admissió a través del portal web www.telematricula.es.

La realització d'este tràmit és especialment important per a les famílies que vagen a matricular els seus fills i filles per primera vegada a les aules gratuïtes de 2 anys i en Infantil de 3 anys, és a dir, per als escolars nascuts en 2020 i 2021. Així mateix, també és molt important per a l'alumnat que vulga sol·licitar plaça per a ESO en un centre no adscrit o matricular-se en 1r de Batxillerat.

El primer pas per a realitzar este procés consistix a accedir a www.telematricula.es i generar una clau d'admissió composta per un identificador personal i una contrasenya que li arribarà al correu electrònic que haja indicat. Cal esmentar que amb esta clau es pot matricular a tots els fills i filles d'un mateix progenitor. Així mateix, és important conservar la clau perquè serà necessària per a consultar les llistes provisionals i definitives, així com per a realitzar reclamacions o al·legacions.

Les persones que no tenen DNI/NIE o aquelles que no posseïsquen els mitjans tecnològics necessaris per a fer este tràmit poden realitzar-lo de manera presencial en els centres educatius on vulguen sol·licitar plaça per als seus fills i filles com a primera opció.

Per a Infantil i Primària la presentació telemàtica de sol·licituds ha de realitzar-se des del 20 d'abril fins al 28 d'abril i les llistes provisionals i definitives es publicaran el 31 de maig i 14 de juny, respectivament. La matriculació podrà realitzar-se en línia entre el 14 i 30 de juny o de manera presencial del 22 de juny al 5 de juliol.

En el cas de l'ESO, les sol·licituds s'han de presentar des del 4 de maig a la mateixa hora fins al 12 de maig. Els resultats provisionals es faran públics el 10 de juliol i el 19 del mateix mes es podran consultar els resultats definitius. Finalment, la matriculació es podrà realitzar telemàticament (del 19 al 24 de juliol) o presencialment (del 20 al 25 de juliol).

En relació al Batxillerat, les sol·licituds s'han de realitzar en el mateix termini que per a l'ESO (del 4 al 12 de maig) i les llistes provisionals i definitives seran publicades el 13 i 24 de juliol, respectivament. Així mateix, la matriculació podrà fer-se en línia entre el 24 i 27 de juliol o presencial del 25 al 28 de juliol.

Respecte a la Formació Professional, encara no s'ha publicat la resolució.

Actualment s'està actualitzant la informació i es publicarà en el portal web telematricula.es, així com en la secció escolarització de la web de l'Ajuntament de Sagunt. Per a qualsevol dubte relatiu al procés es pot consultar amb el departament d'Educació (96 265 58 93 o educacio@aytosagunto.es).