Almardà acull l'últim mapatge urbà de l'estiu

Demà dimarts, 2 d'agost, a les 19:30 hores es realitzarà en el Centre Cultural Voro Alandí l'últim mapatge urbà de l'estiu


 
 
 
La delegació de Participació Ciutadana ha preparat per a demà dimarts, 2 d'agost, a les 19:30 hores, l'últim mapatge urbà de l'estiu. Aquesta acció es realitzarà en el Centre Cultural Voro Alandí, situat en Almardà, i cerca la millora de la ciutat i la qualitat de vida dels seus habitants.
 
Aquest mapatge tanca un cicle obert per l'Ajuntament de Sagunt amb l'objectiu d'obtenir visions reals enfocades a l'activació dels pressupostos del pròxim any, uns pressupostos que intentaran incloure tot allò arreplegat des de la veu veïnal durant aquests mesos.

Els mapatges duts a terme fins avui reflecteixen necessitats tant generals, aplicables a quasi tots els barris visitats, com a específiques en cadascun d'ells. La demanda veïnal que abandera els mapatges urbans és la neteja, la mobilitat, la convivència, i el civisme. Els veïns i veïnes de Sagunt aposten per una ciutat neta i digna.
 
Al seu torn, cal destacar els temes específics que presenten alguns barris com Wichita, en el qual l'estat dels habitatges i la situació social de propietaris i inquilins posa sobre el mapa la necessitat de treballar polítiques d'habitatge que milloren el seu estat habitacional i social. També és destacable el cas de Baladre, en el qual es va dur a terme l'acció “Unflant el Baladre” mitjançant la qual els veïns i veïnes van unflar el més positiu i el més negatiu del barri, mostrant la necessitat d'unes polítiques públiques que fomenten l'educació, la formació i la convivència de barri.
 
Els mapatges urbans es troben dins del Pla Estratègic de Participació Ciutadana (Participa Sagunt), que té com a objectiu treballar en la millora de la ciutat i la qualitat de vida dels seus habitants. El principal interés dels mapatges és que els ciutadans opinen i proposen millores urbanes amb l'objecte de construir una ciutat per a tots i entre tots. Després de la recopilació de totes les dades que s’obtinguen dels ciutadans es traduirà en un informe tècnic que serà enviat a les diferents àrees de treball de l'Ajuntament de Sagunt amb l'objectiu de confeccionar un llistat valorat de mesures de millora, que quedaran incloses en els pressupostos anuals per a la pròxima posada en marxa.