Aigües de Sagunt aprova una reducció en les factures per subministrament d'aigua

El Consell d'Administració d'Aigües de Sagunt presenta una modificació de les tarifes de servei d'aigua potable i clavegueram per als comptadors de calibre 15 mm
Imagen 1
 El Consell d'Aministració d'Aigües de Sagunt ha aprovat una reducció en la factura de l'aigua. Després d'una reunió i l'aprovació per majoria de la proposta, es procedeix a la reducció de la quota de servei mensual per als comptadors de diàmetre igual o inferior a 15mm. També s'ha aprovat una reestructuració dels blocs establits per a configurar el consum.
Després de la polèmica pujada del calibre 15mm. uns mesos arrere, la delegació d'Aigües ha aconseguit portar avant la seua proposta que consta d'una reducció de la quota de servei mensual en el servei d'aigua potable i clavegueram per a comptadors de diàmetre igual o inferior a 15 mm, establint-se 2,767 euros al mes pel servei d'aigua potable i 0,583 pel servei de clavegueram.
Segons indiquen des de la delegació, aquesta iniciativa ha sigut possible gràcies a una reducció de 200.000 euros en els beneficis de l'empresa mixta Aigües de Sagunt, sense afectar a l'estabilitat financera de la mateixa, i suposarà un estalvi d'aproximadament 6 euros al trimestre per a cada habitatge amb comptador d'aqueix calibre.
 Respecte de les tarifes de consum, els blocs delimitats han patit un canvi. A partir d'ara hi haurà 5 blocs: Bloc 1, de 0 a 5 m3/mes tindrà un cost de 0,398€/m3; Bloc 2, de 5 a 10 m3/mes tindrà un cost de 0,418€/m3; Bloc 3, de 10 a 20 m3/mes tindrà un cost de 0,816€/m3; Bloc 4, de 20 a 40 m3/mes tindrà un cost d'1,234€/m3; Bloc 5, més de 40 m3/mes tindrà un cost d'1,652€/m3.
El regidor d'Aigües, José Vicente Muñoz, assegura estar “molt content amb aquesta gestió, ja que és l'última que puc fer com a regidor d'aquesta delegació”. Muñoz destaca a més altres accions “molt importants com el comptador solidari, amb el qual es va ajudar a moltes persones sense recursos perquè no se'ls tallara el subministrament d'aigua, gràcies a una partida de 50.000 euros”. En el cas del comptador solidari, des de la regidoria destaquen que Sagunt, amb 50.000 habitants va destinar 50.000 euros, mentre que València, amb 700.000 habitants va destinar 60.000€. En definitiva, el regidor està “enormement satisfet amb totes les coses que s'han aconseguit en aquesta etapa”.
Aquesta nova mesura serà aprovada en el pròxim ple del mes del desembre i els veïns i veïnes de la ciutat podran notar aquesta reducció en les seues factures a partir del pròxim any.